4 voordelen van projectmanagementsoftware

Leestijd: ongeveer 2 minuten 6 mei 2020 0 reacties

Tip: gebruik projectmanagement software voor het beheren van je projecten. Top 2:
(1) Silvasoft  (2) AFAS

Bij het werken aan een project kan het al snel een rommeltje worden, zeker als je het overzicht verliest. Net daarom is er speciale projectmanagementsoftware ontworpen. Weet je niet helemaal zeker of projectmanagementsoftware wel iets voor jou is? Bekijk dan zeker even enkele van de voordelen die het jou kan bieden.

# 1. Eenvoudiger plannen en verdelen

De planningstools zijn waarschijnlijk de belangrijkste reden om projectmanagementsoftware te gebruiken, zeker als zzp’er. Via projectmanagementsoftware plan je nog eenvoudiger deeltaken in en zorg je dat je mooi op schema blijft. Als je met personeel of freelancers werkt, is dat voordeel nog duidelijker. Dan kan je heel eenvoudig taken plannen en verdelen over verschillende medewerkers, waardoor iedereen op het juiste moment aan de juiste taak werkt. Als het goed is, laat je opeenvolgende taken vlekkeloos in elkaar overlopen.

# 2. Rapporteren en analyseren

Ook wanneer het project afgerond is, merk je al snel de voordelen van projectmanagementsoftware op. Met projectmanagementsoftware stel je in een wip rapporten op en analyseer je het project. Hierdoor zie je meteen waar het fout ging en wat in de toekomst beter kan. Zo leer je van je projecten en kan je volgende projecten veel eenvoudiger vorm geven. Vergeet uiteraard niet even terug te koppelen naar de medewerkers.

# 3. Middelen en budget beheersen

Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat het budget wordt overschreden, zeker als je met de klant reeds een vaste prijs overeenkwam. Met goede projectmanagementsoftware kan je eenvoudig budgetten toewijzen aan deeltaken van het project. Via de analysetool houd je ook bij waarvoor de budgetten werden aangewend. Hierdoor kan je in de toekomst nog eenvoudiger offertes maken. En ging je de mist in? Dan kan je op zijn minst van je fouten leren.

Wij raden wel aan om steeds te kiezen voor projectmanagementsoftware waarin je ook de uren kan bijhouden. Enkel op die manier heb je een volwaardig inzicht in de bestede middelen.

# 4. Snel communiceren

Goede projectmanagementsoftware is voorzien van diverse communicatietools waarmee je meteen met de andere medewerkers overlegt. Soms gaat het om een centraal communicatieplatform, maar andere keren krijg je er zelfs een heuse chattool bij. Bij vragen sturen jullie elkaar gewoon even een berichtje, waardoor het risico op miscommunicatie drastisch afneemt. Werken medewerkers soms op externe locaties, bijvoorbeeld bij klanten? Dan kies je voor projectmanagementsoftware met een app. Dan hoef je niet over en weer te bellen naar alle medewerkers, maar krijgen ze gewoon een notificatie op hun smartphone. Ook voor jezelf is het natuurlijk handig als je altijd en overal inzicht hebt in de voortgang van je projecten.

Vergelijk projectmanagementsoftware

Het mag duidelijk zijn dat projectmanagementsoftware veel voordelen biedt. Desondanks blijft het wel belangrijk om de juiste projectmanagementsoftware te kiezen. Daarom hebben wij een speciale vergelijkingstool gemaakt voor het vergelijken van projectmanagementsoftware. Maak nu gebruik van de vergelijkingstool en ontdek welke projectmanagementsoftware en -applicaties jij nodig hebt.

Silvasoft projectmanagement software

Silvasoft projectmanagement software

De best gewaardeerde projectmanagement software van 2024!

(85 reviews)9.6/10
Projectmanagement software € 6,45 p/m
Ongelimiteerd
Inclusief mobiele app
30 dagen gratis
Projectmanagement software incl. factureren € 13,90 p/m
Ongelimiteerd
Inclusief factureren
Inclusief mobiele app
Projectmanagement software incl. boekhouden € 19,40 p/m
Ongelimiteerd
Inclusief boekhouden
Inclusief mobiele app
Projectmanagement software incl. boekhouden en factureren € 26,85 p/m
Ongelimiteerd
Inclusief boekhouden
Inclusief factureren
(15 reviews)8.5/10
Projectmanagement in de ERP software van AFAS Prijs op aanvraag
Eén ERP-oplossing
+ Urenregistratie
+ Boekhouding & CRM

Vergelijk alle projectmanagement software op prijs, reviews en functies!

Tags:

projectmanagementsoftware

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!

Plaats reactie